SRS Amsterdam is deel van de Calsitherm Group.

SRS Amsterdam

SRS Amsterdam is opgericht in November 2003, destijds onder de naam Super Red Sensors. Het bedrijf is opgericht door Petra Beckers, die haar onderneming 13 jaar lang succesvol heeft geleid en uitgebreid. Sinds 1 Januari 2006 voert het bedrijf de naam SRS Amsterdam, en is de ondernemingsvorm veranderd naar een besloten vennootschap. Vanaf 1 April 2016 zijn wij een deel geworden van de in Paderborn (DE) gevestigde Calsitherm Verwaltungs GmbH, een familiebedrijf dat een zeer goede reputatie heeft in dezelfde markt met Calciumsilicaat producten.

Producten

SRS Amsterdam is gespecialiseerd in producten voor de temperatuurmeting van gesmolten non-ferro metalen (aluminium, koper, messing en zink). Wij leveren ook materiaal voor de bewerking en het transport van gesmolten metalen. Onze klanten bestaan voornamelijk uit primair –, secundair aluminiumproducenten, non-ferro smelters en gieterijen.

Producten voor...

  1. temperatuurmeting van gesmolten non-ferro metalen
  2. bewerking van gesmolten metalen
  3. transport van gesmolten metalen

SRS Amsterdam is in Europa de officiële vertegenwoordiger van het welbekende Marshall thermokoppel

De producent en marktleider, firma L.H. Marshall, is voormalig patenthouder en beschikt over meer dan 80 jaar ervaring in de wereldwijde gieterij-industrie. Hiermee is L.H. Marshall uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten op het gebied van kant-en-klare thermokoppel dipelementen.

Naast de Marshall thermokoppels presenteren wij met trots het originele Syalon – ook bekend als Sialon. Het wereldberoemde Syalon is in de jaren 70 ontwikkelt in Engeland. Vanuit daar werd het direct in de markt gezet. Rond midden jaren 90 begon het succes van deze hoogwaardige industriekeramiek, waaraan SRS Amsterdam niet in de kleinste mate aan heeft bijgedragen. Inmiddels is Syalon niet uitsluitend in de metaalindustrie bekend. Het materiaal vond ook haar weg in andere takken van industrie, zoals in de chemische-, afvalverbranding industrie en energiecentrales.

Thermokoppel beschermbuizen

Een onmisbaar product bij temperatuurmeting in gesmolten metalen is de thermokoppel beschermbuis. Naast de hoogwaardige industriekeramiek Syalon (Sialon) bestaat ons assortiment ook uit kwalitatief hoogwaardige en toch prijsgunstige thermokoppel beschermbuizen van Silicium Carbide en ook gietijzeren buizen met een keramische beschermlaag.

Door de jarenlange samenwerking met onze leveranciers garanderen wij onze afnemers van een gelijkblijvende en continue kwaliteit van onze producten. Dankzij de uitstekende samenwerking met onze leveranciers en de nauwe coöperatie met onze klanten bieden wij niet alleen hoogwaardige producten tegen scherpe prijzen, ook garanderen wij snelle leveringen met technische ondersteuning en flexibele, creatieve oplossingen voor al uw technische vragen en uitdagingen.

Wij verheugen ons op de samenwerking met u.

Beschermbuizen voor thermokoppels

more

Marshall thermokoppels

more

Speciale producten

more

Contact

SRS AMSTERDAM bv

Dusartstraat 23
1072 HM Amsterdam
Netherlands

Tel: +31-(0)20-6935209
Fax: +31-(0)20-6935762